Klassieker van de dag: Aan de kerstdis

Klassieker van de dag: Aan de kerstdis

Jasper van Bladel 526 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Lees ook: Klassieker van de dag: menselijke piramide

Het is kerst en naast het feit dat het natuurlijk een religieuze feestdag is, staat het feest ook bekend om het vele eten dat je samen met je familie naar binnen werkt. Je rolt doorgaans van een uitgebreid ontbijt direct de koffie met gebak in, om vervolgens in een borrel aan te sluiten. Vervolgens krijg je de aperitiefjes voor de neus, waarna al snel een copieus kerstdiner volgt. Afsluiten met friandises, waarna nog een kopje koffie en enkele kerstkransjes. Toegift: een glas wijn. Of twee. Het is maar goed dat het niet iedere dag Kerst is. 

Op deze oude foto zit een familie aan het kerstdiner, een tijdloos gezicht.

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper