Klassieker van de dag: 48 x baby

Klassieker van de dag: 48 x baby

Jasper van Bladel 929 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Lees ook: Klassieker van de dag: menselijke piramide

Eén baby in 48 verschillende poses. Een foto waar je dus urenlang naar kunt kijken, zo verschillend zijn de foto’s. Dit format is een van oorsprong Deense uitvinding en heet Polyfoto. Het concept is heel eenvoudig, er werden 48 foto’s gemaakt van een persoon en die kon je dan allemaal tegelijk op één print mee naar huis krijgen. Leuk voor aan de muur of in je portemonnee. Eén van die foto’s mocht je dan ook nog uitvergroten, onder het motto ‘Er zit vast wel één goede bij’. 

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper