Klaas Koppe wint eerste Pictorightprijs

Redactie 1166 0
Portretfotograaf Klaas Koppe wint de eerste Pictorightprijs. De prijs is in het leven geroepen door auteursrechtenorganisatie Pictoright, om diegenen tere eren die een bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van auteursrecht op beeld.

Volgens Pictoright heeft Koppe zich hard gemaakt voor de auteursrechtelijke positie van fotografen, waarbij hij niet alleen oog had voor zijn eigen belang, maar ook voor het belang van alle fotografen en beeldmakers.

De afgelopen tijd richtte Koppe zich op het verkrijgen van auteursrechtenvergoedingen van beeldbanken voor gedigitaliseerde foto's en andere afbeeldingen zoals de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse letteren (DBNL).

Pictorightprijs

Pictoright is de auteursrechtenorganisatie voor beeldmakers, zoals fotografen, schilders, illustratoren en ontwerpers in Nederland. De prijs die op 21 juni uitgereikt zal worden in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam is een bijzonder object dat is vormgegeven door de Designpolitie en zal worden overhandigd door voorzitter Gerrit Jan Wolffensperger.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie