KIRA: een robotarm, bestuurd door een Xbox controller

KIRA: een enorm precieze robotarm

Fabienne Keijzer 1123 0
De nieuwe Microsoft Surface Studio heeft al voor aardig wat buzz gezorgd in de fotografiewereld. De prachtige introductievideo heeft daar aan bijgedragen. En nu weten we ook hoe die video is opgenomen, namelijk met KIRA, een robot die bestuurd wordt door een Xbox controller.

KIRA: een enorm precieze robotarm 

De introductie van de nieuwe Microsoft Surface Studio ging gepaard met een prachtige productvideo. Menig fotograaf zou er hebberig van kunnen worden. En nu weten we ook wie, of eigenlijk wat, verantwoordelijk is voor de video. KIRA is een gemotoriseerde robotarm die enorm precies kan bewegen. In deze video zie je hoe KIRA te werk gaat.

 

Eindeloos herhalen 

Voor de shoot van de Microsoft Surface Studio werd KIRA uitgerust met een RED Epic Dragon en een Canon 15.5-47mm Cine objectief. Door de uitstekende precisie van de robotarm kon dezelfde scene net zo vaak worden herhaald totdat alles perfect was. Omdat de robot iedere keer precies dezelfde beweging maakt konden de kleinste details worden aangepast.
KIRA

Xbox controller 

De KIRA kan worden geprogrammeerd om bepaalde bewegingen uit te voeren, maar ze kan ook worden bestuurd door een menselijke hand om niet-voorgeprogrammeerde bewegingen uit te voeren. Dit gebeurt met een Xbox One Elite controller. KIRA kan een hoogte van 2,74 meter halen en is enorm stabiel door de basisplaat die ruim 1500 kilo weegt. De robotarm is ook erg snel en kan in een halve seconde een meter verplaatsen. 
KIRA
Foto's via Premium Beat 

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne