Kipon maakt adapters voor Nikon 1-systeem

Julian 2427 0
Adapterproducent Kipon introduceert een flink scala aan adapterringen voor het Nikon 1-systeem. Met de adapters kun je objectieven van andere fabrikanten gebruiken op de J1 en V1. Er zijn negen verschillende varianten, de prijs bedraagt 79,90 euro per stuk.

De adapters stellen je in staat om objectieven met Nikon F, Pentax K, Contax/Yashica, Leica M, Contax G, C-mount, Leica R, M42 of Canon FD-vatting te gebruiken op je Nikon 1-camera.

Kipon-adapters voor Nikon 1

Door de kleine 1-inchsensor met cropfactor van 2,7x levert dat al snel een flink telebereik op. Een lichtsterk 50mm-standaardobjectief vertaalt zich bijvoorbeeld naar een 135mm portretlens. Schroef je een 70-300mm op bijvoorbeeld de Nikon F-adapter, dan krijg je een zoombereik van maar liefst 189-810mm in kleinbeeldequivalent.

Kipon wordt in Nederland vertegenwoordigd door Benro Nederland BV. Meer dan 160 verschillende soorten adapters kunnen uit voorraad worden geleverd. Op de adapters van Kipon krijg je standaard drie jaar garantie. Meer informatie over de adapters vind je op www.kipon.eu.