Kipon introduceert Canon EF-MFT-adapter met autofocus

Julian 3298 3
Kipon introduceert de eerste adapter die het mogelijk maakt om Canon EF-objectieven op Micro Four Thirds-camera's te gebruiken met behoud van autofocus en beeldstabilisatie. Ook geeft de adapter exif-gegevens door aan de camera.

Met behulp van adapters kun je vrijwel alle objectieven gebruiken op compacte systeemcamera's. Vaak moet je het dan wel stellen zonder elektronische functies. Met de nieuwe Kipon EF-MTF AF-adapter komt daar verandering in.

De adapter stelt je in staat om Canon EF- en EF-S-objectieven te gebruiken op Micro Four Thirds-camera's, zonder aan functionaliteit in te leveren. Met de adapter kun je via de camera het diafragma van Canon-objectieven aansturen, ook autofocus en IS-beeldstabilisatie blijven actief. Dankzij de elektronische communicatie worden je foto's ook voorzien van de juiste exif-gegevens.

Kipon EF-MFT AF-adapter

'High Speed' Autofocus

Kipon belooft 'High Speed' autofocus. Het is echter afwachten hoe snel de autofocus in de praktijk werkt in combinatie met de adapter. Metabones lanceerde eerder al autofocusadapters en Speedboosters om Canon EF-objectieven op camera's met Sony E-vatting te gebruiken, de snelheid daarvan is echter beperkt. Ook heeft Metabones een elektronische EF-MFT-adapter in het assortiment, deze ondersteunt echter geen autofocus.

Prijs en beschikbaarheid

Volgens Kipon is de EF-MFT AF-adapter vanaf 10 mei te koop voor een adviesprijs van 285 dollar.

Kipon EF-MFT AF-adapter

afbeelding van Daan van Oosten

APS-C heeft een cropfactor 1,6 tov full-frame, mft heeft een cropfactor 2 tov full-frame. Heb je hierbij dan een cropfactor van 2/1,6 = 1,25 tov APS-C ?

afbeelding van Anoniem

nee gewoon een crop van 2.0 :)

afbeelding van Henk van Nieuwenhuizen

Gaat Digifoto pro ook dan deze adapter in de praktijk testen of het beloofde wordt waar gemaakt?