Kinderworkshop fotografie bij Foam

Kinderworkshop fotografie bij Foam

Mark Moed 1281 0
FOAM verzorgt tijdens de kerstvakantie een workshop fotografie voor kinderen tussen 8 en 12 jaar. Tijdens de workshop gaan de kinderen aan de slag met de foto's van Paul Bogaers - 'My Life in the Bush of Ghosts'. Deze kunstenaar gebruikt papier-maché in combinatie met fotografie voor zijn sculpturen en installaties.

De workshop begint met een interactieve ontdekkingsreis door het museum waarbij de expositie van Paul Bogaers centraal staat. Het ‘Geestenbos’ is een heel persoonlijk verhaal van de kunstenaar waarbij hij Afrikaanse maskers en poppetjes gebruikte om een niet bestaande wereld te laten zien.

De cursisten gaan daarna zelf aan de slag. Ze maken eem 'mini-me' met dezelfde materialen die Bogaers gebruikt. Na afloop van de workshop mogen de kinderen de mini-me en de beste foto's mee naar huis nemen. FOAM stelt compactcamera's beschikbaar maar de kinderen mogen ook hun eigen camera gebruiken. De workshops zijn op 22 en 23 december 2015. Meer informatie is te vinden op de site van FOAM.

afbeelding van Mark Moed

Mark Moed | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark