Kinderpostzegels 2013 met foto's Anton Corbijn onthuld

Ymke Frijters 3738 0
Anton Corbijn ontwierp dit jaar de Kinderpostzegels. Hij fotografeerde hiervoor drie Ethiopische kinderen in contrasterende omgevingen: op school en aan het werk. Het thema van de Kinderpostzegels is dit jaar 'laat kinderen leren'.

In maart ging Corbijn naar Ethiopië om een onderwijsproject te bezoeken. Daar fotografeerde hij drie kinderen voor Stichting Kinderpostzegels, in het thema van 2013: 'laat kinderen leren'. Hij portretteerde de kinderen op twee manieren: op school en aan het werk. De foto's staan op het vel postzegels tegenover elkaar. Hiermee wil de stichting Kinderpostzegels aandacht besteden aan het contrast tussen kinderen die onderwijs genieten en kinderen die moeten werken.

Het vel Kinderpostzegels van 2013. Ontwerp: Anton Corbijn


De drie kinderen op de postzegels. Foto: Anton Corbijn

Vanaf woensdag 25 september gaan basisschoolleerlingen van groep zeven en acht de postzegels verkopen aan de deur. Daarnaast verkopen ze ook kaarten en kinderpleisters. De opbrengst van de actie gaat naar projecten voor onderwijs aan kinderen in binnen- en buitenland. Per verkochte postzegel gaat 30 cent naar de stichting.

In het filmpje hieronder legt één van de gefotografeerde kinderen uit waarom er zo'n behoefte is aan scholen in Ethiopië.

afbeelding van Ymke Frijters

Ymke Frijters | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Ymke