Kimd is camera-app voor concerten en festivals

Jooshua Franssen 2444 2
Kimd is een camera-app speciaal voor concertgangers. De app schakelt de flitser van je smartphone uit en dimt het scherm, zodat je de concertervaring van overige bezoekers en de artiesten niet verstoort. De app is beschikbaar voor iOS en komt ook naar Android.

Het is een bekend gezicht op festivals en concerten: het merendeel van de bezoekers zwaait met een smartphone in de lucht om foto's te maken of te filmen. Flitsers die afgaan en de vele kleine schermpjes die oplichten kunnen behoorlijk irritant zijn. Dat vinden de ontwikkelaars van 'Kimd' ook.

Kimd

'Be Kimd'

Het idee achter de app is een concertvriendelijke ervaring voor jou en je medebezoekers. Geen felle schermpjes in je gezicht of flitsers die je verblinden, maar toch kunnen fotograferen en filmpjes maken. Het motto achter de app is dan ook 'Be Kimd'. Bij het openen van de app wordt de helderheid van het scherm verlaagd naar tien procent en verschijnt er een doorzichtige zwarte laag over het beeld om het scherm nog meer te dimmen.

Kimd

De interface is simpel ingericht en licht genoeg zodat je wel nog ziet wat je doet. Je drukt één keer op het scherm om scherp te stellen, een druk op de virtuele knop maakt een foto en als je deze langer indrukt start je een video-opname. Je hebt keuze om de foto's in de standaard foto's-app te bekijken, of de ingebouwde gallerij te gebruiken.

De app is momenteel alleen nog beschikbaar voor iOS, maar een Android versie is onderweg. Meer informatie over de app vind je op de website: www.kimd.cc

afbeelding van Jooshua Franssen

Jooshua Franssen | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jooshua

afbeelding van Renede

Of gewoon je telefoon in de tas laten en niet als een japanner alles filmen en later terugkijken. Bovendien voor de mensen achter je een enorme ergernis want je staat een heel concert alleen maar tegen de schermpjes voor je te kijken...

afbeelding van Jooshua Franssen

Daar heb je nu dus geen last meer van, alleen nog een setje armen in de lucht, in plaats van een lichtbaken.