Kikkers liften mee op krokodil

Kikkers liften mee op krokodil

Nadja Geskus 5216 2
Je zal maar een lift nodig hebben en de dichtsbijzijnde lift is een krokodil. Blijkbaar was het voor deze kikkers dé manier om verder te gaan, want zij liften mee op deze kleine krokodil.

Tanto Yensen

Tanto Yensen is een fotograaf uit Jakarta, Indonesië. Hij maakt vooral veel foto’s van amfibiën en reptielen en dit doet hij met zijn Canon EOS 60D en een Canon EF 100mm f/2.8. Zijn beelden zijn prachtig van kleur en hebben soms een bijzonder leuke twist, ze zijn precies op het goede moment gemaakt.  Maar recent stuitte hij toch wel op een heel bijzonder moment.

Kikkers liften mee op krokodil

Kikkers op krokodil

Na een lange hop waren deze kikkers het blijkbaar zat en ze besloten mee te liften op deze krokodil. Tanto Yensen stuitte op dit tafereel en moest dit natuurlijk vastleggen. De foto’s tonen een soort wachtrij van kikkers die allemaal op de krokodil willen meeliften. Later zie je dat ze allemaal op de krokodil zitten. Het lijkt de krokodil totaal niet te boeien en de kikkers zitten heerlijk rustig tot hun lift verder gaat. Een hilarisch tafereel!

Kikkers liften mee op krokodil

Foto’s gemaakt door Tanto Yensen

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja

afbeelding van David Peskens

Hoi Nadja,

Dit is in geen enkel opzicht natuurlijk gedrag. Kikkers gaan niet zo op een rijtje zitten, en al helemaal niet op een krokodil. Die ook nog eens op het asfalt ligt. Dit staat verre van de natuur zoals ie zich in werkelijkheid voordoet.

In Indonesie is een groep fotografen actief die dit soort trucjes met voornamelijk kikkers uithaalt, waarbij ze allerlei gekke poses aangemeten krijgen. Vaak door gebruik te maken van touwtjes. Of dat in dit geval ook is gebeurd, weet ik niet. Maar zijn website laat wel meer verdachte foto's zien.

Ik ben voor pure natuurfotografie en als er op enigerlei wijze is ingegrepen door de fotograaf een eerlijke vermelding daarvan.

afbeelding van Mart Smit

Goedemorgen Nadja en digifoto,

Als het te mooi lijkt om waar te zijn, is het ook vaak zo. Zo ook met deze foto. Tegenwoordig worden vaak ethische grenzen overgestoken om dit soort foto's te maken. Kikkers die met draadjes in rare posities worden gemanoeuvreerd, hagedissen die met ducktape worden vastgemaakt voor een close-up. Helaas is dat met deze foto niet anders. Het is heel leuk omschreven van de beste man uit Indonesië, maar kikkers gaan absoluut niet in een rijtje op de rug van een krokodil zitten. Het beeld is dus volledig in scene gezet en hoe willen we waarschijnlijk niet eens weten. Het is zonde dat zulke foto's dan toch overal gepubliceerd worden waardoor dit ook in stand wordt gehouden. De natuur is mooi zoals het is, daar hoeven we geen menselijke emoties aan toe te voegen. Misschien is het leuk om daar eens een blog aan te wijden. Op deze facebookpagina kun je nog wat informatie vinden over deze en soortgelijke foto's: https://www.facebook.com/fakenaturephotography/?fref=ts