Fotoprinter uit 1897

Kickstarterproject om antieke collotype printer te redden

Redactie DIGIFO... 471 0
Wolfgang & Holger zijn twee Duitse ondernemers met een voorliefde voor oude analoge printtechnieken. Binnenkort hopen de twee een winkel te openen waar iedereen allerlei soorten afdrukken kan halen en ze hebben hun zinnen gezet op een antieke collotype printer uit 1897 als pronkstuk voor hun winkel.

Wolfgang & Holger hebben de antieke printer al gevonden in een museum, maar hebben een probleem. De printer is immens zwaar en lastig te verplaatsen. Daarom hebben ze een Kickstarter-project opgezet om de printer door een professioneel bedrijf te verplaatsen. Ook moet er een gat in hun muur gemaakt worden, omdat de printer te groot is om door de deur te passen, die later weer gedicht moet worden. Wolfgang & Holger hebben al ruim € 14.000,- opgehaald en hebben ten tijden van schrijven nog 67 uur om de resterende € 7.411,- op te halen.

 Lees ook: Mustsee: verzameling met 4500 camera's

Collotype

Collotype is een een printprocess uit 1856 die het mogelijk maakt om foto's en tekeningen met uitzonderlijke beeldkwaliteit te kopiëren. Door een plaat van gelatine te bedekken met een negatief van de afbeelding en deze te bestoken met UV-stralen, wordt de afbeelding gekopieerd, waarna het afgedrukt kan worden op papier. Dit resulteert in een afbeelding van zeer hoge kwaliteit die honderden jaren mee kan.

Kijk voor meer informatie en om te helpen deze bijzondere printer te redden op de Kickstarter-pagina van dit project.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie