Kickstarter-project HEXO+ is drone met onderwerptracking

Julian 1593 0
Op Kickstarter haalt het project HEXO+ momenteel grote bedragen op. De bedenkers hebben een hexacopter ontworpen die automatisch onderwerpen kan volgen. Handig, want zo kun je spectaculaire filmpjes maken van je eigen stunts.

Met een drone en een actioncam kun je spectaculaire video's maken van extreme sporten, voorbeelden zijn er genoeg van te vinden. Wel zul je dit altijd met een team moeten doen: iemand moet de drone bedienen en iemand moet de stunts uitvoeren.

Het Kicktstarter-project HEXO+ wil daar verandering in brengen. Er wordt geld opgehaald voor het bouwen van een hexacopter die automatisch onderwerpen kan volgen. Zo kun je dus zelf spectaculaire stunts uithalen terwijl de drone voorzien van een camera je automatisch volgt. De HEXO+ werkt in combinatie met een app op je smartphone.

HEXO+

Het klinkt veelbelovend en in het demofilmpje van de initiatiefnemers ziet het er indrukwekkend uit. Veel mensen zien het idee wel zitten, dat wel blijkt aan het bedrag dat is opgehaald. 1984 mensen hebben het project 'gebackt', de teller staat daarmee op moment op ruim 1,1 miljoen dollar, terwijl de makers maar 50.000 dollar nodig hadden om het project door te laten gaan.

Wie 299 dollar doneert krijgt een DIY-kit om een eigen autonome drone te bouwen. Voor 599 dollar kun je een 'READY TO FLY 360CAM' scoren. Als alles doorgaat en het product commercieel verkrijgbaar wordt, dan komt er een prijskaartje van 899 dollar aan de HEXO+ te hangen. Het Kickstarter-project sluit op 15 juli, tot dan kun je nog deelnemen.

Tracking drone