Faingnaert wint met serie over Faroe-eilanden

Kevin Faingnaert wint ZEISS Photography Award 2017

Redactie DIGIFO... 564 0
De Belgische fotograaf Kevin Faingnaert is zojuist uitgeroepen tot winnaar van de ZEISS Photography Awards 2017. Faingnaert wist met zijn project ‘Seeing Beyond – Meaningful Places’ ruim 46.000 andere fotografen achter zich te laten en gaat naar huis met een prijs ter waarde van € 15.000,-.

Voor dit project bezocht Faingnaert een maand lang, in de winter, de Faeröer Eilanden om de inwoners van deze afgelegen eilandengroep te documenteren. Om het vertrouwen van de inwoners te winnen reisde de Belgische fotograaf al liftend over de eilanden en sliep hij zoveel mogelijk bij bewoners op de bank.

Faingnaert constateerde dat verandering onvermijdelijk is. In het verleden woonde er honderden mensen op de Faeröer Eilanden, nu telt de eilandengroep nog maar een handvol inwoners. Als het zo doorgaat en de jongeren blijven wegtrekken zal deze (micro)cultuur binnen enkele jaren van de aardbodem verdwijnen.

Lees ook: Video: Hasselblad-ambassadeur Lars Schneider op de Faeröer Eilanden

ZEISS Photography Awards

De ZEISS Photography Awards is een vrij nieuwe fotowedstrijd, de eerste editie was in 2016, en wordt georganiseerd in samenwerking met de Sony World Photography Awards. De winnende foto's zullen dan ook tijdens de tentoonstelling van de Sony World Photography Awards te zien zijn tijdens de expositie die volgende maand in Londen van start gaat.

Ook zal Faingnaert tijdens de opening van deze tentoonstelling zijn prijzen, een geldprijs van € 3.000,- en voor €12.000,- aan ZEISS-objectieven, in ontvangst nemen.

Kijk voor meer informatie op deze website van ZEISS.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie