Kerstkorting op pre-order Light L16

Kerstkorting op pre-order Light L16

Mark Moed 3270 0
De Light L16 beschikt over maar liefst zestien objectieven waarvan er wel tien tegelijk gebruikt worden. Door deze bijzondere techniek kan het scherpstelvlak en zelfs de scherptediepte achteraf aangepast worden. Vanwege de feestdagen kun je de bijzondere camera tot 2016 met tweehonderd euro korting bestellen.

De aangekondigde Light L16 camera is nu ook door Europese klanten te bestellen. De L16 werkt volgens een uiterst geavanceerde techniek met maar liefst zestien objectieven met verschillende specificaties, waarvan er tien tegelijk worden gebruikt voor een opname. De verschillende beelden worden automatisch samengevoegd tot een beeld met 52 miljoen pixels.

Europese klanten

Light is een Amerikaans startup-bedrijf dat werkt aan de ontwikkeling van een bijzondere camera. De L16 kon in eerste instantie alleen vanuit Amerika besteld woren maar het is nu ook mogelijk om dat vanuit een aantal Europese landen (Engeland, Duitsland, Frankrijk, Italië en Nederland) te doen.

Zestien objectieven

De Light L16 is bijzonder omdat er zestien objectieven op de voorkant van de camera geplaatst zijn. Volgens de maker is het alsof je een camerabody, een zoomobjectrief en drie lichtsterke primes in je binnenzak hebt. Door toepassing van 'folded optics' is de weerbestendig (IP54) uitgevoerde camera toch behoorlijk plat.

Foto © Light

52 megapixels

Tijdens het maken van een opname worden er tien objectieven tegelijkertijd gebruikt. De camera heeft in totaal zestien f/2.4-objectieven, waarvan zes 150mm, vijf 70mm en vijf 35mm. Na de opname worden de foto's samengevoegd tot een opname met 52 megapixels, waarna je het scherpstelpunt en de scherptediepte kunt aanpassen. De beeldkwaliteit belooft uitzonderlijk hoog te zijn, volgens Light is deze 'vergelijkbaar met die van een dslr'.

4K-filmmodus

Nog niet alle specificaties zijn bekend, maar volgens Light zal de camera in ieder geval beschikken over een 4K-filmmodus, een groot 5 inch-aanraakscherm, laser-autofocus, wifi, gps, een accelerometer, hdr en een led-flitser.

Levertijd en verkooprijs

De camera kan nu besteld worden tegen een aanbetaling van 249 euro, het totale aankoopbedrag bedraagt 1699 euro inclusief verzendkosten. Vanwege de feestdagen krijg je tot 1 januari 2016 tweehonderd euro korting. De camera zal naar verwachting vanaf eind 2016 geleverd worden, de uiteindelijke specificaties zullen in het voorjaar bekendgemaakt worden.

Foto © Light

afbeelding van Mark Moed

Mark Moed | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark