Kersenbloesem van bovenaf vastgelegd met drone

Kersenbloesem van bovenaf vastgelegd met drone

PieterMolenaar 658 0
Niet alleen in Japan wordt elk jaar rond deze tijd van kersenbloesem genoten. Ook de binnenplaats van de University of Washington kleurt nu roze en dit schouwspel trekt elke keer weer veel bezoekers. Fotograaf Dale Johnson gebruikte een drone om de kersenbloesem van boven vast te leggen.

Dale Johnson, een fotograaf gebaseerd in Seatle en DPReview-lezer, maakte voor de beelden gebruik van een DJI Phantom 4, zo verhaalt hij op DPReview. Vorige zomer voegde hij een DJI Phantom 3 Professional toe aan zijn arsenaal aan fotografieapparatuur en het gebruik van een drone stelde hem in staat bekende plaatsen te bekijken vanuit een nieuw perspectief. Hij bestelde de DJI Phantom 4 op de dag dat deze aangekondigd werd.

De 'Quad'

Van zijn studententijd aan de University of Washington wist hij dat de binnenplaats van de campus, ook wel 'Quad' genoemd, dat de kersenbomen daar elk voorjaar zo mooi in bloei stonden. Dat leek hem een goede vuurdoop voor zijn DJI Phantom 4 en een uitgelezen kans om unieke beelden van de kersenbloesem vast te leggen.

Een eerste poging werd gewaagd op een vrijdagmorgen vlak na zonsopgang, zodat er minder mensen zouden zijn en de 'golden light' meegepakt kon worden. Deze vlucht leverde een aantal bruikbare opnamen op, maar ook wat overbelichting door het zonlicht. "Ondanks dat ik in raw shoot, gaf de kleine senser van de DJI Phantom 4-cameramodule minder speelruimte voor correcties dan ik met een spiegelreflexcamera gehad zou hebben.", aldus Johnson tegenover DPReview. De volgende dag was het bewolkt en dat leverde uiteindelijk onderstaande videobeelden op.