Kenko ontwikkelt compact met verwisselbare lens

Julian 557 0
Het had nieuws op de Photokina moeten zijn, maar het prototype van Kenko’s compact met verwisselbare objectieven raakte onderweg naar de beurs 'verloren'. Opvallend is dat de camera over een kleine sensor beschikt.

Kenko is als merknaam vooral bekend van accessoires zoals teleconverters. Maar de fabrikant is ook eigenaar van merknaam Tokina, waaronder objectieven op de markt gebracht worden. Nu wordt er ook gewerkt aan een compactcamera met verwisselbaar objectief. Een prototype had op de Photokina moeten staan, maar door ‘ransportproblemen lukte dat niet  Het Japanse DCwatch wist wel een aantal foto’s los te peuteren.


Specificaties

De camera krijgt een 14-megapixelsensor, de grootte is onbekend, maar gezien de camera geleverd zal worden met een 6mm f/1.4 ‘standaardobjectief’ ligt het voor de hand dat het om een 1/2.3-inch sensor gaat, hiermee komt het effectieve brandpunt uit op zo’n 35mm.

C-mount

Het toestel beschikt over een C-mount lensvatting, die ook op video- en beveilingscamera’s gebruikt wordt. Fotograferen kan alleen in jpg, er is geen raw-ondersteuning. Hoewel het prototype op de afbeeldingen nog ver van ‘af’ lijkt, komt de camera volgens DCWatch in februari 2011 op de markt voor zo’n 350 dollar.