Kenko komt met 400mm f/8 spiegelobjectief

jesse kraal 2806 1
Spiegelobjectieven lijken wellicht iets uit een ver verleden, maar ze bestaan nog steeds. Sterker nog, er komt er zo nu en dan zelfs eentje bij. Kenko komt met een nieuwe 400mm f/8, zowel voor dslr's als voor Sony NEX en micro four thirds.

Spiegelobjectieven hebben als voordeel dat ze kleiner, compacter, lichter en voordeliger zijn dan conventionele teleobjectieven. Nadelen zijn er ook, zo is de beeldkwaliteit vaak lager, kun je het diafragma niet aanpassen, bestaan er geen autofocus-varianten en krijg je een vreemde ringvormige bokeh. Overigens noemt Kenko dat op haar website juist een 'unieke eigenschap' van het objectief, waarmee het bijna een positieve eigenschap lijkt.

Kenko komt met een 400mm spiegelobjectief in uitvoeringen voor dslr's en voor de compacte systeemcamera's van Sony, Olympus en Panasonic. Het diafragma is f/8 en de behuizing is met lengte van 82mm compact. Overigens zijn de twee varianten voor csc's langer, die meten 112mm.

Kenko 500mm

Aantrekkelijk

Kenko heeft duidelijk haar best gedaan om de spiegeltele's een aantrekkelijk uiterlijk mee te geven. Voor dslr's is een zwart exemplaar verkrijgbaar, voor micro four thirds is het objectief mat zilver, terwijl je voor een Sony NEX-camera een glimmend zilver exemplaar kunt krijgen. Netjes in lijn met de kleuren die de fabrikanten zelf voor hun objectieven gebruiken dus.

Vooralsnog kunnen we de spiegeltele's alleen terugvinden op de Japanse website van Kenko-Tokina. Het is niet bekend of ze naar Nederland zullen komen en wat ze gaan kosten.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Anonymous

Er bestaat wel een autofocus variant, en dat is de sony spiegellens(voorheen minolta)en deze is nog altijd te koop, minolta was wel de enige fabrikant die er één heeft gebouwd en sony is er gewoon mee door gegaan.
http://www.sony.nl/product/ddl-telephoto-lenses/sal-500f80