Keegan, je online fotografie-coach

Keegan: een online fotografie-coach

Fabienne Keijzer 1175 0
De online fotografie-coach Keegan geeft je tips om je fotografie te verbeteren. Keegan geeft technische feedback op een foto die je kunt uploaden via de website. Hij is streng, maar je moet het vooral niet persoonlijk opvatten, zo luidt zijn boodschap.

Keegan the photo coach 

Keegan is tot stand gekomen door Regaind, een Franse startup, gespecialiseerd in automatische afbeeldingsanalyse. De ontwerpers hebben samen met professionele fotografen een systeem gecreëerd dat de sterktes en zwaktes in foto’s kan herkennen. Op basis van data uit verschillende foto’s hebben ze sterke algoritmes gecreëerd die patronen in afbeeldingen kunnen herkennen. Deze algoritmes zijn gebruikt om een online fotografie-coach genaamd Keegan te maken. Hij kan onder andere advies geven over kleur, licht en compositie.
Keegan

Hoe werkt het

Op de website kun je een foto uploaden die je door Keegan wil laten beoordelen. Hij heeft razendsnel zijn feedback klaar en geeft antwoord in volzinnen. Zo kan hij bijvoorbeeld oordelen over de compositie van je onderwerp en geeft hij advies over het gebruik van licht. Je kunt ook een lintje van Keegan ontvangen als hij je foto opvallend goed vindt. Hij geeft je ook een cijfer, met een 10 als hoogst haalbare. Als je tien foto’s hebt laten beoordelen doet hij een uitspraak over je level als fotograaf. PetaPixel probeerde Keegan uit met deze foto van Obama en de Dalai Lama. Keegan was niet al te enthousiast over de bekende foto, gemaakt door Witte Huis fotograaf Pete Souza. 
Keegan Obama

Je moet het natuurlijk met een korrel zout nemen, maar het is zeker interessant om te zien dat een bot redelijke feedback kan geven. Je kunt Keegan uitproberen via keegan.regaind.io.

Lees ook: Algoritme voorspelt of foto's in herinnering blijven hangen 

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne