Katrien Franken wint PANL Award #20

Redactie 1426 0
Katrien Franken is de winnaar van de PANL (Photographers Association of the Netherlands) Award die vrijdagavond voor de twintigste keer werd uitgereikt. Franken ontving de prijs uit handen van PANL-oprichter Pim Milo voor haar serie 'Les Filles'.

De serie 'Les Filles' van Katrien Franken is gebaseerd op een foto van Gunnel Wahlstrand, getiteld Mother Profile, afgebeeld op de cover van Foam Magazine. Zijn toewijding aan de foto, het haar, de compositie en lichtkeuze vond Franken verfrissend en eigen. Dit inspireerde haar om een 'en profil'-serie te maken over haardrachten door de eeuwen heen. 'Les Filles' is het begin van een familieportret. Momenteel werkt Franken aan de serie 'Les Garçon'.


Foto © Katrien Franken

Gold

Jeroen Hofman ontving als enige Nederlander een categorie-hoofdprijs bij de PANL Award: Hij won 'Gold' in de categorie Personal Places voor zijn serie 'Playground'. Drie jaar lang heeft Hofman bijzondere plekken gefotografeerd van twintig meter hoogte. Het ging hierbij om terreinen waar brandweer, politie en defensie oefenen op realistische scenario's. Het kernpunt lag op het het verschil tussen het spel binnen en de ernst buiten het terrein. Hofman wilde de terreinen en de mensen die zich bekwamen in hun vak in beeld brengen, het gebied in combinatie met het spel werd getiteld tot 'Playground'.

Foto © Jeroen Hofman

Vakjury

In de vakjury - die samen met PANL-leden de winnaars koos - zaten onder andere Wim van Sinderen, Valerie Hersleven, Sanne Braam, Jasper Zwartjes, James Day en Marla Ulrich. Alle genomineerde beelden worden gepubliceerd in de PANL Annual. De boekvernissage staat gepland voor eind mei.

Wij mochten van tevoren al even neuzen tussen de inzendingen om jullie zo een overzicht van de genomineerde beelden te kunnen laten zien. Dit overzicht is te vinden in editie 1.2011, deze week in de winkel.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie