Karine Versluis – Enkeltje Schiphol

Redactie 1145 0
Vanaf morgen 3 maart 2011 programmeert Imagine IC ‘Enkeltje Schiphol', over de ambities van jonge Antillianen. In een fototentoonstelling portretteert fotografe Karine Versluis verschillende jongeren uit Curaçao die voor hun vervolgopleiding, naar Nederland verhuisden.

Imagine IC koppelt een reeks debatten aan ‘Enkeltje Schiphol’. Hierin bespreken Antilliaanse en andere jongeren zelf de werkelijkheid van jonge Antillianen in Nederland. 'In een tijd waarin media, politiek en deskundigen voortdurend praten over de problemen die voor hun onlosmakelijk verbonden zijn met Antilliaanse jongeren geven de jongeren in ‘Enkeltje Schiphol’ een heel eigen visie op het onderwerp', aldus de organisatie. 

Debatten

Tijdens de looptijd van de expo van Karine Versluis maken Antilliaanse en andere jongeren problemen van en rond jonge Antillianen bespreekbaar. Een speciaal opgezette jongerenredactie bereidt een korte reeks debatten voor. In ‘Gemene Deler!’ (7 april) gaan zij in op de onderlinge tegenstellingen tussen Antillianen: Antillianen ‘van daar’, ‘daar’ ook al niet allemaal gelijk, komen er ‘hier’ niet zomaar tussen. Hoe kijken de verschillende Antillianen tegen elkaar aan? Wat moet er worden ondernomen om verschillende groepen Antilliaanse jongeren nader tot elkaar te brengen? 

Het debat ‘Brain Drain Circulation!’ (16 mei) agendeert een ander thema: de enkele honderden jonge Antillianen die voor hun opleiding jaarlijks de logische keuze voor Nederland maken, geloven bijna allemaal in een toekomst waarin ze op een dag zullen terugkeren naar vliegveld Hato om te gaan bijdragen aan het welzijn van hun eiland. Maar de jonge professionals keren zelden terug. Welke scenario’s kunnen zij ontwikkelen om het kapitaal van hun studie toch ten goede te laten komen van de Antillen? ‘Enkeltje Schiphol’ loopt tot 16 juni bij Imagine IC.


afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie