Kai Wiedenhöfer wint 50.000 euro voor Gaza-reportage

Julian 658 0
De Duitse fotograaf Kai Wiedenhöfer heeft met zijn projectvoorstel de eerste ‘Prix Carmignac Gestion du Photojournalisme’ gewonnen. Het prijzengeld is bestemd voor een reportage over de Gazastrook.


Foto © Kai Wiendenhöfer

Wiedenhöfer heeft zich sinds 1990 toegelegd op het fotograferen van de bezette gebieden en het conflict tussen Israel en Palestina. De fotograaf spreekt vloeiend Arabisch waardoor hij zich met zijn onderwerpen weet te verbinden en in zijn foto’s begrip weet te tonen dat verder gaat dan de nieuwsheadlines, aldus de jury over zijn foto’s.

De fotograaf heeft vijf maanden de tijd om zijn project af te maken, met behulp van het prijzengeld van 50.000 euro. Daarna wordt het project afgerond met een boek en een expositie.
Het werk van alle finalisten, met onder meer een serie van 16 foto’s van Kai Wiedenhöfer, is te zien op de website van de organisatie.

Prix Carmignac Gestion du Photojournalisme

Met de Prix Carmignac Gestion du Photojournalisme wil Carmignac Gestion fotojournalisten steunen. De beheersmaatschappij stelt elk jaar een reportageonderwerp voor, waarop internationale professionele fotojournalisten een voorstel kunnen indienen. Een onafhankelijke jury selecteert het beste voorstel. Voor de eerste editie werd de jury voorgezeten worden door fotograaf, cineast en schilder William Klein.