Kadir van Lohuizen lanceert iPad-app

Redactie 2468 0
Sinds wij Kadir van Lohuizen spraken voor editie 1.2011 zijn we hem blijven volgen op zijn fotoreis door Amerika. Dat was al niet moeilijk met alle mediavormen die Kadir inzette, maar met de nieuwe app wordt het nog makkelijker.

Kadir trekt in een jaar tijd van het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika naar het meest noordelijke puntje van Noord-Amerika. Tijdens zijn reis doet hij onder de projectnaam Vía PanAm verslag van de migratiestromen aldaar. Dat doet hij niet via een traditionele foto­reportage, maar via een groots opgezet multimedia­project waarvoor hij zijn publiek als sponsors inzet. De laatste maanden konden we hem volgen via zijn website en blog.

Financiële steun

De iPad-app waarop regelmatig foto's, video's en blogs verschijnen, werd al eerder aangekondigd. De app past geheel in het nieuwe verdienmodel wat Kadir inzet voor Vía PaNam. Hij vertrok namelijk zonder subsidie naar Zuid-Afrika en zocht financiële steun via crowdfunding-website Emphas.is. Dat lukte: op het nippertje haalde hij 16.148 dollar op.


App

Met de app, die in de iTunes App Store voor 2,99 euro verkrijgbaar is, hoopt Kadir nog meer inkomsten te genereren die zijn reis mogelijk maken. Zoals gezegd kun je Kadir in tekst en bewegend en stilstaand beeld volgen tijdens zijn reis van 28.000 kilometer.

Kadir is blij met de iPad, hij vindt de tablet zeer geschikt om via meerdere mediavormen zijn publiek op de hoogte te houden van zijn belevenissen: 'Het mooie aan de iPad is dat er verschillende mediavormen organisch geïntrigeerd kunnen worden. Het moet dan wel echt multi­media zijn, een slideshow op een website met een muziekje eronder is nog geen multi­media', aldus Lohuizen in een interview in DIGIFOTO Pro 1.2011.


afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie