Kadir van Lohuizen genomineerd voor Dick Scherpenzeel Prijs

Jasper van Bladel 2161 1
Fotograaf Kadir van Lohuizen heeft veel succes met zijn in maart afgesloten project Via PanAm. Nu is hij samen met Sunny Bergman en Koert Lindijer genomineerd voor de Dick Scherpenzeel Prijs 2011. Dinsdag 29 mei wordt de winnaar bekendgemaakt.

Van Lohuizen is dus één van de drie genomineerden voor de Dick Scherpenzeel Prijs 2011. Hij is genomineerd met zijn multimediaal project Via PanAm, waarvoor hij dwars door Zuid- en Noord-Amerika gereisd is.

Zijn doel was om migratie binnen die twee Amerika's te documenteren. De vorderingen van het project waren via internet, kranten, radio en een speciale iPad-app te volgen.


Screenshot uit de iPad-app van Via PanAm

Geprezen om zijn moed

De jury prijst Van Lohuizen om zijn moed, de grote omvang van het project en de nieuwe multimediale manier waarop hij het geheel heeft aangepakt.

Bergman en Lindijer

De twee andere genomineerden zijn Sunny Bergman en Koert Lindijer. Bergman is genomineerd voor haar vierdelige documentaireserie 'Sunny Side of Sex' en Afrika-correspondent Lindijer voor zijn artikelen in NRC Handelsblad.


Screenshot uit de iPad-app van Via PanAm

Dick Scherpenzeel Prijs

De Dick Scherpenzeel Prijs is een journalistieke prijs, vernoemd naar journalist Dick Scherpenzeel. Tijdens zijn leven was hij een pionier op het gebied van onwikkelingsvraagstukken in de journalistiek. De prijs wordt sinds 1975 uitgereikt aan een journalistiek werk dat inzicht geeft in ontwikkelingsprocessen in niet-westerse landen.

Uitreiking

Dinsdag 29 mei wordt de winnaar van de Dick Scherpenzeel Prijs 2011 bekendgemaakt in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Demissionair staatssecretaris Ben Knapen reikt de prijs, bestaande uit 7500 euro, uit.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper

afbeelding van Anonymous

Ik ken die prijs niet.