Kadir van Lohuizen geeft lezing in Humanity House

Redactie 1247 0
Donderdag 17 februari geeft fotograaf Kadir van Lohuizen een lezing in het Humanity House in Den Haag. Daar zal hij vertellen over drijfveren, zijn positie als onafhankelijk documentairefotograaf en zijn manier van werken.

Kadir van Lohuizen geeft de lezing in aansluiting op zijn fotoreportage over Haïti die momenteel in het Humanity House te zien is.

Lezing

Tijdens de lezing gaat Kadir in op zijn reportages, waaronder zijn project in Haïti waar hij sinds de aardbeving in januari 2010 het leven van de familie Clerger volgt. De foto’s tonen de wijze waarop de familie omgaat met de ramp, wat het in fysieke zin voor een gezin betekent om zonder huis en vaste plek te moeten leven en hoe weinig rooskleurig de toekomst er voor de familie uitziet.

NOOR

De internationaal bekende fotograaf is een van de oprichters en lid van NOOR, een internationaal fotografencollectief dat bij wil dragen aan een beter begrip van de wereld. Zij doen dit door de productie van onafhankelijke inhoudelijke visuele rapportages die maatschappelijke verandering op een positieve manier weergeven.

Kadir van Lohuizen

Van Lohuizen maakte diverse rapportages van rampen en conflicten in de wereld en ontving in 1997 en 2005 onderscheidingen van World Press Photo. In 2007 werd hij gelauwerd met de bekende Franse fotoprijs Visa d’Or voor zijn fotoreportage van het conflict in Tsjaad. Van Lohuizen publiceerde vier fotoboeken, onder meer ‘Diamond Matters, the diamond industry’ (2005) en ‘Aderen’ (2003), een fotoserie die het verhaal vertelt van het leven op en langs zeven grote rivieren van de wereld.

Foto © Kadir van Lohuizen

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie