Kadir haalt 15.500 dollar binnen via Emphas.is

Redactie 703 0
Goed nieuws voor Kadir van Lohuizen: hij heeft zijn doel bereikt. Via Emphas.is haalde hij ruim 15.500 dollar op, voor zijn nieuwe multimediale project Vía PanAm. Een bewijs dat crowdfunding fotografen uit financiële nood kan halen.

Het is de eerste keer dat fotograaf Kadir van Lohuizen zijn rug keert naar de traditionele fotografie en zich stort in de wondere wereld van de multimedia. Zijn plan is om in een jaar tijd van het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika naar het noordelijkste puntje van Noord-Amerika te reizen en onderweg verslag te doen van de migratiestromen aldaar.

Verdienmodel

Geen puur fotografisch verslag dus, maar een reportage bestaande uit film, geluid, foto en tekst. De hoop dat de financiering door kranten en tijdschriften rond zou komen, had Kadir opgegeven. Daarom bedacht hij behalve de nieuwe publicatievorm ook een nieuw verdienmodel. Hij ontwikkelt een app voor de iPad, die binnenkort in de App Store te vinden is, en lanceerde zijn project via Emphas.is.

Op deze crowdfundingsite voor fotografen stelde hij 15.500 dollar als doelbedrag. Iedereen kon Kadir de afgelopen tijd steunen door een bijdrage te doen. Als hij het bedrag binnen de aangegeven tijd zou halen, zouden alle bijdrages naar hem worden overgemaakt. Haalde hij het niet, dan kreeg hij helemaal niks.

Op het nippertje

Lange tijd spande het er om, maar met een riante bijdrage van IS Magazine, dat het project vanaf mei maandelijks onder de aandacht zal brengen, is het dan toch gelukt. Kadir kan voorlopig zijn Amerikaanse treintickets betalen, een fatsoenlijke maaltijd genieten en doorgaan met zijn enorme multimediaproject.


afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie