Kaartverkoop Photostories van start

Redactie 557 0
De kaartverkoop voor het driedaagse foto-evenement 'Photostories – Van slideshow tot webdocumentaire' is begonnen. Gericht op multimedia en fotografie kan je deze dagen deelnemen aan verschillenden projecten, bijeenkomsten en lezingen.

Kaarten voor 'Photostories' zijn te koop in de webwinkel van het Nederlandse Fotomuseum. Daar gaat donder­dag­­avond 19 mei ook het driedaags symposium van start met een lezing.

Internationale gasten bieden perspectieven op het onderwerp. In de projectpresentaties worden verschillende praktijkgerichte voorbeelden uitgelicht en is er veel ruimte voor vragen en dialoog. Hierna volgen in kleinere groepen meetings met experts uit binnen- en buitenland. Tegelijkertijd vindt er een miniworkshop plaats voor een kleinere groep die in de middag kennis maakt met Magnum in Motion en StoryPlanet.com op een praktijkgerichte manier.

Photostories

Met 'Photostories' wil het Fotomuseum Nederlandse fotografen nader kennis laten maken met verschillende perspectieven op het gebied van nieuwe media. Tijdens het symposium wordt dieper ingegaan op thema’s als: ‘Nieuwe manieren van verhalen vertellen’, ‘Wat is nou eigenlijk een webdocumentaire?’ en ‘Gebruik van audio- en beeldmateriaal in een online verhaal’.

Er is een breed aanbod aan projectpresentaties, discussies, workshops en expertmeetings. In de avond zijn er lezingen van internationale sprekers als Paul Moakley (TIME Magazine), Alexandre Brachet (Upian.com), Bjarke Myrthu (StoryPlanet.com) en Adrian Kelterborn (Magnum).


afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie