JVC richt 42-inch LCD TV op dslr-gebruikers

Julian 534 0
JVC brengt een hdtv op de markt gericht op fotografen. De Xiview LT-42WX70 kan 96% van het Adobe RGB kleurgamma weergeven, beschikt over 12-bits kleurverwerking en biedt uitgebreide opties voor het instellen van beeldkwaliteit.

Met de Xiview LT-42WX70 richt JVC zich op dslr-gebruikers die hun foto’s digitaal willen presenteren. Het scherm met beelddiagonaal van 107 cm heeft de gebruikelijke Full-HD resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Op gebied van kleurweergave en instelopties moet de TV zich onderscheiden van de concurrentie.

Het gebruikte paneel kan 96 procent van het Adobe RGB kleurgamma weergeven, volgens de fabrikant levert dat betere weergave van dieprood en –blauw op, en levendiger groen. De TV heeft 52 verschillende opties waarmee de beeldkwaliteit naar wens  kan worden afgesteld. Zo kun je bijvoorbeeld elke kleur individueel bijstellen. Instellingen kunnen afhankelijk van de invoerbron worden opgeslagen. Ook zijn zes presets beschikbaar, waaronder de Photo Pro preset, die kleuren en subtiele gradaties nauwkeurig en natuurgetrouw moet weergeven.

Vreemd genoeg is de TV niet voorzien van een geheugenkaartslot. Foto's zullen via een van de drie hdmi-aansluitingen of de d-sub-aansluiting aan het scherm gevoerd moeten worden.

JVC toonde de TV begin dit jaar al op de CES in Las Vegas. De JVC Xiview LT-42WX70 is vanaf nu verkrijgbaar voor een adviesprijs van 1899 euro.


0.00