Jury Sony World Photography Awards 2017 bekendgemaakt

Jury Sony World Photography Awards 2017 bekendgemaakt

Jasper van Bladel 1006 0
De jury voor de 10de editie van de Sony World Photography Awards (SWPA) is bekendgemaakt. Experts uit de foto-industrie kiezen uit verschillende categorieën de beste foto's van 2016. De categorieën van dit jaar zijn: Professional, Open, Youth, National Award en Student Focus. De winnaars ontvangen de nieuwste Sony digitale fotoapparatuur, een geldprijs en worden wereldwijd tentoongesteld.

De Sony World Photography Awards 2017 zijn opgezet door de World Photography Organisation. Professionele en amateurfotografen van over de hele wereld en binnen alle stijlen worden uitgenodigd om hun beste beelden gratis in te zenden via www.worldphoto.org.

Jury 2017

De juryleden voor de categorie Professional zijn Zelda Cheatle (Voorzitter) Curator (VK); Allegra Cordero di Montezemolo, Curator en Hoofd Tentoonstellingen, Centro de la Imagen (Mexico); Russ O'Connell, Beeldredacteur, The Sunday Times Magazine (VK); Aida Muluneh,Fotografe en Cultureel Ondernemer (Ethiopië); Denis Curti, Creatief Directeur, Tre Oci Foundation(Italië) en Françoise Callier, Programmadirectrice Angkor Photo Festival & Workshops (Frankrijk).

De categorieën Open en Youth worden voorgezeten door journalist / fotograaf Damien Demolder (VK), die ook de beoordelaar zal zijn voor de categorie National Awards in 61 landen. De categorie Student Focus wordt beoordeeld door een jury bestaande uit onder meer Andrea Kurland, Hoofdredactrice Huck (VK), en Dan Rubin, Fotograaf / Creatief Directeur (VK).

Zelda Cheatle, juryvoorzitter voor de categorie Professional: "Ik zal kijken naar originele ideeën en visie van de fotograaf – een duidelijk concept dat zich goed vertaalt naar beelden. Eenvoud, goed vakmanschap en soms humor of - een goed beeld is een beeld dat je even doet stilstaan."

Julien Mauve over zijn ervaring na het winnen van de categorie Professioneel Conceptueel in 2016: "De zichtbaarheid die je in alle soorten media krijgt en de mensen die je ontmoet, maken de Sony World Photography Awards tot een belangrijke onderscheiding in je loopbaan als fotograaf. Ik heb enorm veel plezier beleefd aan deze ervaring, die niet over was na de prijsuitreiking, maar het hele jaar bleef voortduren."

Prijzen

De winnaars worden in Londen bekendgemaakt op 20 april 2017. Zij ontvangen digitale fotoapparatuur van Sony, een vermelding in het Awards-boek van 2017 en geldprijzen van 25.000 dollar voor de hoofdprijswinnaar in de categorie Professional en 5.000 dollar voor de hoofdprijswinnaar in de categorie Open. Alle winnende en genomineerde beelden worden ook van 21 april tot 7 mei 2017 tentoongesteld als onderdeel van de 2017 Sony World Photography Awards in Somerset House te Londen.

Lees hier meer over de winnaars van vorig jaar

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper