Jury Pride Photo Award bekend

Redactie 914 0
De Pride Photo Award, de eerste internationale fotowedstrijd over seksuele en gender- diversiteit, heeft vandaag laten weten wie er in de jury zit voor deze editie, onder de titel 'straight back at you'. In juli worden de winnaars bekend gemaakt.

De jury van de Pride Photo Award bestaat uit zes internationale expert op fotografiegebied, die in juli de winnende foto's in zes categorieën en de winnaar van de hoofdprijs bekendmaken. De prijzen worden uitgereikt in september, wanneer ook de tentoonstelling opent in Amsterdam.

Juryleden

 • Frank Wagner (Duitsland) - Juryvoorzitter
  Freelance curator die al meerdere tentoonstellingen over seksualiteit en gender in de moderne kunst heeft samengevoegd. Onder andere 'gewoon anders' in het Cobra Museum en 'Das achte Feld; Geschlechter, Leben und Begehren in der Kunst seit 1960' voor het Museum Ludwig.
 • Michiko Kasahara (Japan)
  Werkzaam als hoofdconservator van het Tokyo Metropolitan Museum of Photography. Ze werkte voor het paviljoen voor de Biënnale van Venetië en als conservator voor het museum van moderne kunst in Tokyo. Ze heeft al meerdere exposities opgebouwd over vrouwen, gender en seksualiteit in de fotografie.
 • Renate Ferri (Italië)
  Ferri is werkzaam als beeldredacteur  voor het weekblad lo Donna van de Italiaanse krant Corriere della Sera. Tevens verzorgt ze als onafhankelijke curator fotografietentoonstelling, fotoboeken en multimediaprojecten.
 • Stephen Mayes (VS)
  Directeur van VII Photo Agency New York en secretaris van World Press Photo. Hij werkte met commerciële kunst- en modefotografen en publiceert regelmatig over ethische vraagstukken en de fotografische praktijk.
 • Sunil Gupta (India)
  Gupta werkte als fotograaf in Canada en het Verenigd Koninkrijk en woont momenteel in India. Hij organiseerde de eerste expositie over kunst en aids in het Verenigd Koninkrijk, 'Ecstatic antibodies'. In zijn werk zijn vooral de onderwerpen homo/lesbische gemeenschap en hiv/aids belangrijk.
 • Vince Aletti (VS)
  Werkzaam als fotografiecriticus voor The New Yorker. Hij stelde meerdere exposities samen van beeldende kunst en fotografie over 'man' en 'vrouw', meest recent voor White Columns. Bij de expositie verscheen een boek met een selectie uit zijn werk. Ook was hij een van de curatoren voor het Jaar van de Mode (2009) voor het Internationaal Center of Photography in New York.
afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie