Judith Stenneken wint Photography Book Now 2010

Redactie 464 0
Met haar boek Last Call heeft de Duitse Judith Stenneken de derde editie van Photography Book Now gewonnen. De professionele fotografe uit Berlijn gaat er met de hoofdprijs van de internationale wedstrijd vandoor: 25.000 dollar.

Last Call werd door de jury verkozen uit in totaal 2300 ingezonden fotoboeken uit veertig verschillende landen. Judith maakte een serie foto's van de historische luchthaven Berlin-Tempelhof, tussen februari en oktober 2008. Daarna sloot de luchthaven zijn deuren, na jaren als levensader voor de bewoners van West-Berlijn te hebben gediend tijdens de Koude Oorlog.

Foto © Judith Stenneken / Last Call

Juryoordeel

De jury was op zoek naar het meest creatieve, innovatie en zelfgemaakte fotoboek: “Dat van Judith Stenneken stak er echt bovenuit als winnaar van de hoofdprijs dit jaar”, aldus Darius Himes, hoofdjurylid. “Haar werk kenmerkt zich door een combinatie van zorgvuldige camera esthetiek op grootformaat, met een meer sobere fijngevoeligheid.”

Nederlanders

Ook de Nederlanders WassinkLundgren vielen in de prijzen, zij wonnen de eerste prijs in de categorie Portfolio met hun toepasselijk getitelde boek Portfolio. Net als het fotoboek van Judith zal ook dat van WassinkLundgren opgenomen worden in de permanente collecties van het International Center of Photography in New York, het Annenberg Space for Photography in Los Angeles en het George Eastman House in Rochester.

Foto © WassinkLundgren / Portfolio

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie