Jubileumtentoonstelling Leo van Velzen

Redactie 1178 0
Leo van Velzen is al jaren een van de belangrijkste theaterfotografen van Nederland. Ter ere van zijn 65ste verjaardag presenteert het Theater Instituut Nederland (TIN) een oeuvre-tentoonstelling: 'Today everything exists to end in a photograph'.

Leo van Velzen is al 35 jaar theaterfotograaf, begonnen als autodidact en vanaf 1980 werkzaam als freelance journalist voor onder andere het NRC Handelsblad. Sinds 1978 is hij vaste scenefotograaf bij onder andere Het Nationaal Toneel, Ro Theater, Toneelgroep de Appel en Conny Jansen Danst. Van Velsen won twee keer de TheaterFotoPrijs en meerdere prijzen in de categorie Kunst bij de Zilveren Camera.

De naam van de tentoonstelling 'Today everything exists to end in a photograph' komt van de schrijfster Susan Sontag. De tentoonstelling is de tweede in de reeks over theaterfotografie, waarmee het TIN belangrijke theather­fotografen een podium wil geven. Eerder presenteerde het instituut werk van theaterfotograaf Jean van Lingen.


Leo van Velzen. Foto © Vincent Mentzel


Ro Theater - De kecht van twee meesters © Leo van Velzen


Conny Janssen Danst - So Here We Are © Leo van Velzen

Boek

Tijdens de opening van de tentoonstelling lanceert Kester Frederik zijn boek 'Naar het theater-acteurs over hun werk'. Het boek is geïllustreerd met foto's van Leo van Velzen.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie