Jouw werk op het Internationaal Fotofestival Leiden 2014?

Julian 1765 0
Van 11 oktober t/m 8 november 2014 vindt het tweede Internationale Fotofestival Leiden plaats. Ben jij niet langer dan vijf jaar geleden afgestuurd aan een fotoacademie of fotovakschool, meld je dan voor 15 augustus aan en maak kans op een plek op het festival en een geldprijs van 1000 euro.

Het Internationale Fotofestival Leiden 2014 heeft als thema: 'New Photographers'. Het festival biedt jaarlijks een podium aan nieuw fototalent. Ben jij een van die nieuwe talenten en niet langer dan vijf jaar geleden afgestudeerd aan een fotoacademie of fotovakschool? Dan kun je foto's inzenden om kans te maken op een plek op het festival.

Internationale jury

Een onafhankelijke internationale vakjury beoordeelt de inzendingen en selecteert twintig fotografen die allen een plek zullen krijgen in de openluchttentoonstelling op het festival. De jury wordt voorgezeten door Wim van Sinderen en bestaat verder uit Rein Deslé, Maartje van den Heuvel, Christiane Kuhlmann, Jean-Jacques Almanza en Monique Beijaert.

Hoofdprijs van 1000 euro en publicatie in DIGIFOTO Pro

Uit de selectie van twintig fotografen kiest de jury één winnaar, die een geldprijs van 1000 euro ontvangt. De winnaar wordt bij de opening van het festival, op 11 oktober 2014, bekendgemaakt. Naast de geldprijs krijgt de hoofdprijswinnaar een interview in DIGIFOTO Pro.

Winnaar IFL 2013
Marijke Groenenveld, de winnaar van 2013 - Foto © Andor Kranenburg

Openluchttentoonstelling en Urban Screen

Het werk van de twintig geselecteerde fotografen wordt op grootformaat tentoongesteld op drie prominente locaties in Leiden: het Stadhuisplein, de Hooglandse Kerkgracht en de Nieuwstraat.

Daarnaast wordt het werk van de fotografen getoond op een Urban Screen van 15 x 4 meter op het Leidse Stadhuisplein. Dit scherm is verbonden met schermen in diverse andere steden, waardoor je foto's flink in de schijnwerpers komen te staan.

Ook in New York

Dankzij een samenwerking met Photoville NY zijn de foto's van de twintig fotografen ook in New York te zien. Van 18 tot 28 september 2014 vind Photoville 2014 plaats. De organisatie verwacht dit jaar meer dan 80.000 bezoekers.

Inzenden tot 15 augustus 2015

Voldoe je aan de voorwaarden, dan kun je maximaal vier foto's insturen, voorzien van een begeleidende tekst, korte motivatie of omschrijving en een kort cv.

Behoor jij tot de geselecteerde twintig fotografen, dan krijg je de gelegenheid om een solo-expositie te houden met tien foto's in een van de deelnemende winkels, galeries en restaurants in de Leidse binnenstad, dus houd voor de zekerheid nog zes extra foto's achter de hand.

Je kunt je inschrijven via de website van het festival, daar vind je ook de volledige voorwaarden.

New Photographers