Journalistiek fotoproject levert 50.000 euro op

Redactie 489 0
Voor de tweede editie van de fotojournalistieke Carmignac Gestion Award biedt de organisatie 50.000 euro aan een fotograaf die een project wil doen in Afghanistan. De deelnemer krijgt alle vrijheid, maar moet wel eerst geselecteerd worden.

De Franse 'Prix Carmignac Gestion du photojournalism' is er voor het werk van fotojournalisten dat moed, doorzettingsvermogen en vrijheid vereist, zo beschrijft Edouard Carmignac. Ieder jaar wordt er een regio in de wereld gekozen waar de focus op ligt, dit jaar de Pashtun regio in Afghanistan, ook wel Pashtunistan genoemd.

50.000 euro

De gekozen deelnemer mag zijn eigen visie op een politiek, sociaal of cultureel onderwerp laten vallen. Een onafhankelijke jury, bestaande uit foto editors, fotografen en nieuwsexperts kiest de winnaar, die 50.000 euro ontvangt om zijn project te verwezenlijken. De organisatie zal de fotograaf helpen met de promotie van zijn project, een tentoonstelling organiseren en een boek uitgeven. 

Inschrijven

Hoewel meedoen gratis is moet de fotograaf wel eerst tien foto's uit een willekeurige serie inzenden, een portfolio van twintig foto's welke representatief is voor hun werk overleggen en een CV, voorstel en volledig ingevuld registratieformulier insturen. Allen te downloaden op de website van Carmignac; de deadline is 30 september, de winnaar heeft vervolgens tot 28 maart 2011 om zijn project af te ronden.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie