Joost van den Broek grote winnaar bij Zilveren Camera 2011

jesse kraal 2186 0
Nieuws- en portretfotograaf Joost van den Broek is de grote winnaar van de Zilveren Camera 2011. Niet alleen gaat hij er met de hoofdprijs vandoor voor zijn foto in de categorie 'binnenlands nieuws enkel, ook een andere serie en een losse foto vallen in de prijzen.

Met zijn foto van een groep boze buren voor het raam van Marthijn Uittenbogaard, peningmeester van pedofielenvereniging Martijn, wint Van den Broek de eerste prijs in de categorie 'binnenlands nieuws enkel' en de Zilveren Camera 2011. Volgens het juryrapport slaagt Joost van den Broek erin om goede fotografie te combineren met een journalistieke werkwijze: 'een bijzonder standpunt en dito visie op de maatschapij'.

Joost van den Broek
Winnaar Zilveren Camera 2011. Foto © Joost van den Broek

Irakezen en Nasrdin Dchar

De freelance fotograaf mocht nog twee prijzen mee naar huis nemen. Zijn serie over Irakezen die het land worden uitgezet gaat er met de eerste prijs in de categorie 'binnenland documentair' vandoor. Zijn foto van acteur Nasrdin Dchar en zijn ouders op de rode loper tijdens de uitreiking van het Gouden Kalf wint in de categorie 'kunst, cultuur en entertainment'.

Joost van den broek
Eerste Prijs categorie 'kunst, cultuur en entertainment'. Foto © Joost van den Broek

Canon Prijs

Jeroen Toirkens wint de Canon Prijs voor vernieuwende fotojournalistiek met 'Nomads Life', waarin hij intensief rondtrekkende volken heeft gevolgd. Dit verwerkte hij tot een boek, diverse filmpjes, een website en een expositie.

Nationale Portretprijs

Vorig jaar werd voor het eerst de Nationale Portretprijs uitgereikt, toen aan Koos Breukel. Dit jaar mag Annaleen Louwes zich de winnaar noemen. Haar klassieke portret van Dees levert haar naast de prijs ook 10.000 euro op. Verder is ze een jaar lang artistiek ambassadeur van de portretfotografie.

Anneleen Louwes
Winnaar Nationale Portretprijs. Foto © Annaleen Louwes

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse