Jonas Bendiksen - The Places We Live

Redactie 1413 0
Met de tentoonstelling The Places We Live werpt fotograaf Jonas Bendiksen een nieuw licht op het leven in sloppenwijken. Door een media-installatie te bouwen geeft hij je de kans om nader kennis te maken met dit leven.

De afgelopen jaren documenteerde Jonas Bendiksen, een van de jongste en succesvolste leden van het fotografencollectief Magnum, het leven in vier sloppenwijken van vier verschillende steden op drie verschillende continenten: Nairobi (Kenia, Afrika), Mumbai (India, Azië), Jakarta (Indonesië, Azië) en Caracas (Venezuela, Zuid-Amerika). De expositie is onderdeel van Amnesty’s Campagne voor Menswaardig Wonen en stond eerder in Berlijn, Washington en Oslo.

Hoop en humor in sloppenwijken

Ondanks alle problemen die Bendiksen tegenkwam ademen de sloppenwijken ook iets positiefs uit: hoop, ondernemingszin, humor en liefde. Dat bewijst de tentoonstelling The Places We Live. Op adembenemende wijze fotografeerde Jonas Bendiksen mensen in hun woning in sloppenwijken. In deze multimedia-installatie ben je te gast in de huizen van twintig trotse families in Nairobi, Caracas, Jakarta en Mumbai. Bendiksen toont de kracht van mensen die wonen in de moeilijkste omstandigheden ter wereld

Foto © Jonas Bendiksen/Magnum Photos

Foto © Jonas Bendiksen/Magnum Photos

Jonas Bendiksen

De foto’s van Jonas Bendiksen (1977) waren onder andere te zien in National Geographic, Newsweek, Geo, TIME, and the Sunday Times Magazine. Hij won vele internationale prijzen, waaronder de Infinity Award van het International Center of Photography, de eerste prijs bij de Pictures of the Year International Awards en een National Magazine Award voor zijn reportage over het leven in de sloppenwijken van Kibera (Kenia).

Bekijk een interview met Jonas Bendiksen over zijn expositie The Places We Live:


Boek

Naar aanleiding van de reportage verscheen het boek  'The Places We Live'  van Jonas Bendiksen.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie