Terug naar de basis

Jollylook – Instant camera gemaakt van gerecycled papier

Redactie DIGIFO... 835 0
Oleg Khalip is al jaren gefascineerd door fotografie. Voor Khalop gaat de essentie van fotografie echter verloren door alle techniek die eromheen zit. De basis van fotografie is voor hem optica en chemie. Daarom heeft hij met Jollylook een nieuwe camera ontwikkeld die fotografie terug naar de basis brengt. En de Jollylook is helemaal gemaakt van gerecycled papier.

De Jollylook is een unieke camera: de camera is gemaakt van minder materiaal dan de verpakking waar een normale camera is wordt geleverd. Op het objectief na is alles gemaakt van karton en papier en ondanks het simpele ontwerp is het nog steeds mogelijk om de sluitertijd, bandpuntsafstand en diafragma te veranderen. Om de camera zo toegankelijk mogelijk te maken, gebruikt de camera de instax mini film van Fujifilm.JollylookJollylook

Lees ook: Airselfie: Vliegende selfiecamera op Kickstarter

Jollylook op Kickstarter

Oleg Khalop en zijn team zijn druk bezig geweest met het ontwikkelen van dit project en hoeven alleen nog de laatste puntjes op de i te zetten. Om dit voor elkaar te krijgen starten ze morgen (31 januari) een Kickstarter-campagne. Hoewel de campagne momenteel nog niet live is, kan je wel al een kijkje nemen op de Kickstarter-pagina.

Kijk voor meer informatie over de Jollylook op deze website en hun Kickstarter-pagina.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie