Alle genomineerden te zien in Naarden

Joke Veeze Award 2017 kent twee winnaars

Redactie DIGIFO... 636 0
De jaarlijkse modeprijs van de Joke Veeze Foundation kent dit jaar niet één, maar twee winnaars. Na lang beraad heeft de jury ervoor gekozen om zowel Mireille Kniese als Ryan Oosterling tot winnaar uit te roepen. Het werk van de alle tien genomineerden is nog tot en met 18 juni te zien tijdens het FotoFestival Naarden.

Alle deelnemers van de Joke Veeze Award 2017 kregen de opdracht om een fotoserie te maken van twee tot vijf foto's voor een avantgardistisch modemagazine met als uitgangspunt het thema 'Dare to be different'. Dit jaar heeft te jury ervoor gekozen om niet één, maar twee winnaars aan te wijzen. Volgens de Joke Veeze Foundation zijn de fotoseries verschillend in toon en uitvoering, maar tonen ze een grote overeenkomst in het onderwerp: de transformatie van negatien naar positief, van depressie naar optimisme, van ellende naar euforie.

Mireille Kniese en Ryan Oosterling winnen allebei een geldprijs van € 2.000,- en het werk van alle tien genomineerden is nog deze week te zien op het FotoFestival Naarden.

Mireille Kniese© Mireille KnieseRyan Oosterling© Ryan Oosterling

Lees ook: 'Right Here, Right Now' hoofdthema FotoFestival Naarden

Joke Veeze Award

De Joke Veeze Award is een jaarlijkse modeprijs met een jaarlijks wisselende invulling, van fotografie tot ontwerp en blogging. Dit jaar is de prijs gericht op fotografie, waaronder studenten van fotografieopleidingen en kunstacademies.

Kijk voor meer informatie op de website van de Joke Veeze Foundation en FotoFestival Naarden.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie