Johannes Vermeer Prijs voor Erwin Olaf

Redactie 1685 0
De Johannes Vermeer Prijs gaat dit jaar naar fotograaf Erwin Olaf. Dat heeft staatssecretaris Halbe Zijlstra (Cultuur) vandaag bekendgemaakt. De fotograaf ontvangt hiermee honderdduizend euro, wat bedoeld is voor het realiseren van een speciaal project.

De jury prijst de gerenommeerde fotograaf vanwege de hoge kwaliteit van zijn gehele oeuvre. De  staatsprijs voor de kunsten, welke bestaat uit honderdduizend euro, mag Erwin Olaf (52) echter pas op 31 oktober in ontvangst nemen. Het geld is vooral bestemd voor de realisatie van een speciaal project.

De regering probeert met deze staatsprijs uitzonderlijk artistiek talent te eren en verder te stimuleren. De prijs wordt dan ook toegekend aan in Nederland werkende kunstenaars uit alle disciplines. 'Van dans tot design, van mode tot muziek en van schilderen tot schrijven', zo wordt op de website van de Johannes Vermeer Prijs vermeld.

Erwin Olaf

Olaf staat sinds de jaren tachtig bekend om zijn vaak gedurfde en shockerende werk. Maar daarnaast heeft hij ook veel commerciële opdrachten gedaan. Zo heeft Erwin onder andere gefotografeerd voor Nokia, Levi's en BMW. Onlangs heeft Olaf ook prinses Máxima geportretteerd ter gelegenheid van haar veertigste verjaardag.

Maxima door Erwin Olaf voor het AD

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie