Jocelyne Jeannot fotografeert dansers in evenwicht

Jocelyne Jeannot fotografeert dansers in evenwicht

Nadja Geskus 678 0
Laat je meenemen in de droomwereld die Jocelyne Jeannot neerzet. Een serie gemaakt in samenwerking met dansers, in elk van de vijf stadsdelen van New York. Toen Jocelyne Jeannot zag hoe dansers niet alleen springen, maar tevens hun lichaam in evenwicht houden op manieren die haast onmogelijk lijken, ontstond het idee voor haar serie.

Jocelyne Jeannot

Het kunstenaarsleven heeft Jocelyne Jeannot niet van een vreemde. Het is haar letterlijk met de paplepel ingegoten. Haar ouders waren beide ook kunstenaars en ontmoetten elkaar in New York toen zij hun werk op straat probeerden te verkopen. Tijdens het opgroeien probeert Jocelyne verschillende soorten media uit en gebruikt alles wat ze om haar heen kan vinden, van prachtige voorwerpen tot afval. Zo probeerde ze schilderen, tekenen, beeldhouwen, mode en natuurlijk fotografie uit. Ze maakte onder andere hoeden die een award wonnen. Hoewel haar intresses nogal breed zijn, is er één ding wat ze gemeen hebben: ze zijn allen een artistieke expressie. Voor Jocelyne is het belangrijk dat ze continue wordt geïnspireerd en ze de grenzen van haar verbeelding op blijft zoeken. Defying Gravity – dansen in evenwichtDanseres: Hiroko Uchino

Defying Gravity

Toen Jocelyne zag hoe dansers niet alleen in de lucht springen, maar tegelijkertijd ook hun lichaam in evenwicht houden op een manier die bijna onmogelijk leek, ontstond het idee voor haar serie Defying Gravity. De serie is in samenwerking met verschillende dansers gemaakt en gefotografeerd in alle vijf de stadsdelen van New York. In haar serie nemen de dansers je mee naar een droomwereld. Het was voor Jocelyne de uitdaging als fotograaf om de lichamen van de dansers te transformeren van een driedimensionale beweging, tot een twee-dimensionaal beeld die de persoonlijke expressie toont. Laat je meenemen naar die droomwereld die Jocelyne probeert te scheppen. Bekijk een selectie van de foto's hieronder of bekijk de gehele serie op de website van Jocelyne. 

Defying Gravity – dansen in evenwichtDanseres: Hiroko Uchino

Defying Gravity – dansen in evenwichtDanseressen: Danielle Landau & Callie Eidler

Defying Gravity – dansen in evenwichtDanseres: Landé Lo Asiru

Defying Gravity – dansen in evenwichtDanseres: Lindsey L Miller

Foto's gemaakt door Jocelyne Jeannot

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja