Joby Suction Cup: zuignap voor je actioncam

Julian 2405 0
Joby komt met een zuignap waarmee je actioncams stevig vast kunt kleven aan allerlei oppervlaktes. De Suction Cup komt in een uitvoering met flexibele GorillaPod Arm, of een schokbestendige Locking Arm. Prijzen beginnen bij 30 euro.

De Joby Suction Cup werkt snel en eenvoudig, middels een gepatenteerd draaisysteem. Met de rode ring op de zuignap zet je de Suction Cup in een beweging vast en haal je deze net zo makkelijker weer los. Op de Photokina introduceerde Joby de nieuwe gadget en konden we het in de praktijk uitproberen. We hebben de zuignap nog niet in actie gezien, maar volgens de fabrikant is de zuigkracht genoeg om hoge snelheden aan te kunnen.

Joby Suction Cup Photokina
Op de Photokina demonstreerde Joby de Suction Cup op een motor.

Joby Suction Cup & Locking Arm

De Suction Cup wordt geleverd met Locking Arm of GorillaPod Arm. Die eerste variant is volgens Joby vooral geschikt voor oppervlaktes die trillen, zoals auto's, motoren of boten in beweging. De Locking Arm is voorzien van een balhoofd dat 360 graden kan draaien en 180 graden zijwaarts kantelt.

Joby Suction Cup Locking Arm

Joby Suction Cup & GorillaPod Arm

Wil je meer flexibiliteit, dan kun je kiezen voor de Suction Cup & GorillaPod Arm, een combinatie van de nieuwe zuignap met de bekende techniek van Joby's GorillaPod-statieven. Hiermee kun je snel de camerahoek aanpassen in iedere mogelijke hoek.

Joby Suction Cup GorillaPod Arm

Universele vatting

Joby voorziet zowel de GorillaPod Arm als de Locking Arm van een universele statiefaansluiting zodat je iedere actioncam die hier gebruik van maakt (of middels een adapter) kunt gebruiken. Ook levert Joby een GoPro-vatting mee.

Joby Suction Cup onderdelen

Prijs en beschikbaarheid

De Joby Suction Cup ligt vanaf november 2014 in de winkels. De Suction Cup en GorillaPod Arm kosten samen 29,99 euro. De kit bestaande uit de Job Suction Cup en Locking Arm heeft een adviesprijs van 39,99 euro.