JOBO introduceert GIGA Vu extreme

Redactie 528 0
Een mobiele foto PC, speciaal ontworpen om te voldoen aan de eisen van de professionele fotograaf. Met deze woorden introduceert fabrikant JOBO zijn nieuwste imagetank, de Jobo GIGA Vu extreme.
De specificaties liegen er niet om. De mobiele beelddrager beschikt over een helder 3,7" TFT scherm, met een resolutie van 640x480 pixels en een opslagcapaciteit van 80 tot 160 Gigabyte. Foto's kunnen vanaf CF of SD/SDHC kaartjes naar het apparaat overgepompt worden.

Opvallend is de uitgebreide RAW ondersteuning in de GIGA Vu extreme. Meer dan 100 verschillende RAW formaten worden ondersteund en ook daadwerkelijk weergegeven als RAW bestand. Niet enkel het ingebouwde JPG voorbeeld. Ook is er de mogelijkheid om de foto zo ver in te zoomen dat een pixel van het scherm ook daadwerkelijk een pixel van de foto weergeeft. Ideaal om de scherpte te controleren.Met de GIGA Vu extreme op zak is verveling ook verleden tijd, want naast opslagtank voor je foto's, fungeert het apparaat ook als MP3 en MPEG speler. Zo kun je overal en altijd muziek luisteren of films kijken, eventueel via de TV-OUT

Voor al dat moois zal de koper wel diep in de buidel moeten tasten. Momenteel zijn enkel de adviesprijzen voor de Amerikaanse markt bekend, die bedragen $599 voor 80GB, $749 voor de 120GB versie en $899 voor de 160GB variant.
afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie