Jim Goldberg wint Deutsche Börse Photography Prize 2011

Redactie 698 0
Magnum-fotograaf Jim Goldberg is de gelukkige winnaar van de vijftiende Deutsche Börse Photography Prize. Zijn tentoonstelling 'Open See' sleepte de hoofdprijs in de wacht en dus mocht hij de geldprijs van 30.000 pond in Londen in ontvangst nemen.

Ieder jaar gaat de Deutsche Börse Photography Prize naar een levende fotograaf die de meest significante contributie, met een tentoonstelling of publicatie, voor fotografie in Europa heeft gedaan het afgelopen jaar. Jim Goldberg versloeg meer dan zeventig genomineerde kunstenaars, waaronder de drie overige finalisten: Roe Ethridge, Thomas Demand en Elad Lassry. 

De geldprijs van 30.000 pond werd dit keer uitgereikt door presentatrice en criticus Miranda Sawyer. Dit werd gedaan tijdens een ceremonie op de Universiteit van Westminster in hartje Londen.

Democratic Republic of Congo uit de tentoonstelling 'Open See' © Jim Goldberg

Open See

Goldberg werd genomineerd voor zijn tentoonstelling 'Open See', die afgelopen jaar in onder andere The Photographers Gallery in London en Foam te zien was. Deze expositie bestaat uit polaroids, video, geschreven tekst en grote tot middelgrote foto's. Hiermee documenteerde hij de ervaringen van 'nieuwe Europeanen' die gevlucht zijn uit hun sociale en economisch verwoeste landen als Irak, Bangladesh, China, de Balkan en Congo, om een nieuw leven op te bouwen in Europa.

Video die te zien is op de tentoonstelling 'Open See' © Jim Goldberg

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie