Jeroen Toirkens op de radio

Redactie 687 0
Jeroen Toirkens presenteerde kortgeleden zijn boek ‘Nomads’ waarvoor hij sinds 1999 het leven van nomadische volken in Centraal-Azië, Rusland, Mongolië en de Arctische gebieden volgde en heeft vastgelegd. Dinsdagavond 5 april is de fotograaf te horen op de radio.

Je hebt al veel mogelijkheden gehad om meer te weten te komen over Toirkens en zijn werk. Eind vorig jaar tot begin dit jaar kon je zijn project zien tijdens de tentoonstelling ‘Nomadslife’ in het Groningse Nooderlicht. Sinds enkele weken is ook zijn boek ‘Nomads’ te koop.

Wie de tentoonstelling heeft gemist, of gewoon nog wat meer wilt weten over Toirkens, krijgt vanavond de kans. Tussen 22.00 en 23.00 uur spreekt hij namelijk op radio 6 in het programma ‘De Avonden’ met Catherine van Campen.

Extreme omstandigheden

Dat Toirkens veel in de schijnwerpers staat is niet zo gek. Sinds 1999 reist hij al naar tal van afgelegen gebieden in de wereld om het leven van nomaden vast te leggen. Hij maakte zo een fotografisch verslag van de extreme omstandigheden waarin de nomaden leven en de constante bedreigingen waaraan ze onderhevig zijn.

Foto © Jeroen Toirkens

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie