Jeroen Toirkens exposeert en geeft lezing in Rotterdam

sanne 2430 0
Twee maanden lang kun je het werk van Canon Prijs winnaar Jeroen aanschouwen op twee verschillende locaties in Rotterdam. Bovendien geeft de fotograaf ook een lezing op 10 mei.

Het werk van Jeroen Toirkens die sinds zijn afstuderen aan het Haagse KABK in 1995 als zelfstandig fotograaf werkt, is in de maanden mei en juni te zien in Fotogalerie Rotterdam en op de mediawand in de Rotterdamse Schouwburg.

Sinds 1999 reist de fotograaf af naar verschillende afgelegen plekken waar nomaden woonachtig zijn. Tijdens zijn twaalf reizen legde hij de strijd van de nomaden tegen de moderne wereld vast. Met dit project won Toirkens begin dit jaar de Canon Prijs voor vernieuwende fotojournalistiek. Het resultaat is gebundeld in het fotoboek 'Nomads' waar wij eerder een artikel aan wijdden.

toirkens
Foto © Jeroen Toirkens

Lezing

Op donderdag 10 mei geeft Jeroen Toirkens een lezing over onder andere de vier reizen die hij samen met Jelle Brandt Corstius maakte naar de Nenets en Sami in Siberië en naar de Inuït in Noord-Alaska. In het tweede deel gaat Toirkens in op de minidocumentaires die hij op Oost-Groenland maakte. Daarnaast komt het project management en organisatie van een dergelijk langdurig project aan de orde en het proces van het maken van een boek en tentoonstelling.

Reserveren

De lezing is voor iedereen toegankelijk. Reserveren is alleen mogelijk via lezingjeroentoirkens@fotoacademie.nl onder vermelding van naam (bij meerdere personen: namen) en telefoonnummer. De kosten zijn € 10,00. Studenten, cursisten en medewerkers van Fotoacademie, Fotogram en Fotoschool betalen € 7,50.

toirkens
Foto © Jeroen Toirkens

Expositie

Op vrijdag 18 mei vindt de officiële opening van de expositie plaats in de Rotterdamse Schouwburg, waar de expositie gedurende drie weken wordt getoond op de mediawand. 

In Fotogalerie Rotterdam is het werk van 11 mei tot en met 11 juni te bekijken. Hier worden ook enkele van de minidocumentaires vertoond.

afbeelding van sanne

Sanne Ruhaak | Redacteur

Sanne (1985) studeerde Literatuurwetenschap en Nederlandse taal en cultuur. Gewapend met een goede internetverbinding, een telefoon en een scherpe pen, verzorgt ze nieuwsberichten en achtergrondartikelen voor DIGIFOTO Pro. Zit ze niet achter haar pc, dan reist ze met haar kladblok het land rond voor interviews.

Bekijk alle artikelen van Sanne