Jeff Wall - The Crooked Path

Redactie 1018 0
Het Paleis voor Schone Kunsten presenteert de tentoonstelling 'The Crooked Path' van en met de Canadese fotograaf Jeff Wall. Je kunt de expositie van 27 mei tot 11 september 2011 in Brussel bezoeken.

Sinds eind jaren '70 probeert Jeff Wall met zijn grote foto’s in lichtbakken de paradigma’s van de fotografie opnieuw te definiëren. Tijdens de tentoonstelling laat hij zijn eigen werk in dialoog treden met dat van andere historische en hedendaagse kunstenaars zoals Marcel Duchamp, Diane Arbus, Eugène Atget, Walker Evans, Frank Stella, Dan Flavin, Dan Graham, Carl Andre, Thomas Struth, David Claerbout en Andreas Gurski.

The Crookes Path

De tentoonstelling The Crooked Path richt zich op de context waarin zijn werk tot stand kwam. Het project onderzoekt de nauwe band tussen het creatieve proces van de kunstenaar en de invloeden die hij onderging. Er komt een brede waaier aan thema’s uit zijn werk aan bod zoals het minimalisme, de relatie tot ‘schaal’, de historische fotografie, de conceptuele en postconcep­tuele fotografie, de literatuur en de documentaire fotografie.


Foto © Jeff Wall - The Thinker

Brussel

De expositie wordt geproduceerd door het Paleis voor Schone Kunsten en reist na Brussel verder naar het Centro Galego de Arte Contemporánea in Santiago de Compostella, waar ze in het najaar 2011 te zien zal zijn. Van 27 mei tot 11 september 2011 kun je de tentoonstelling in Brussel bezoeken.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie