Je kennis opfrissen over diafragma

Je kennis opfrissen over diafragma

Nadja Geskus 1206 0
Je weet natuurlijk allang wat diafragma is en wat voor effect welke standen op je foto's hebben, maar toch is het best wel leuk om deze animatie te zien en je geheugen weer een beetje op te frissen! En mocht je toch nog soms een beetje in de war raken, dan is het natuurlijk een handig geheugensteuntje.

Diafragma

Diafragma, je weet natuurlijk allang wat het is en wat het voor effect heeft als je het diafragma verandert. Toch kan het leuk zijn om deze animatie over diafragma eens te bekijken. Apalapse maakte deze animatie, een soort spoedcursus over diafragma. ‘In deze animatie leg ik uit hoe diafragma werkt en hoe het samenwerkt met de verschillende parameters van de fotografie,’ vertelt Vincent Ledvina. Ledvia is een specialist op gebied van animatie en time lapses. Een handige animatie, zeker voor beginners, maar voor prof fotografen kan het ook best vermakelijk zijn om hem eens te bekijken. 

Animaties

Vincent Ledvina schrijft dat hij nog meer van dit soort animaties wil gaan maken over fotografie. Als je zijn YouTube kanaal volgt, blijf je op de hoogte van alle animaties!

 

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja