Je iPhone opladen met een oude camera

Jasper van Bladel 3216 4
Je iPhone opladen met de door Apple bijgeleverde lader gaat prima, maar is wel een beetje saai, vindt Roberto Altieri. Hij bouwt oude afgedankte camera's om in laders voor je iPhone en iPod. Het is weer eens iets anders.

Een oude Pentax, Nikon of Canon, maar dan achterover liggend op een bureau met een iPhone of iPod op de plek waar zich normaal een objectief zou bevinden. Een lader voor je telefoon of mp3-speler dus, maar dan anders. 

Nieuwe in aantocht

Videograaf Roberto, al jaren fotografieliefhebber, gooit niet graag kapotte oude camera's weg en bedacht een manier om dat te voorkomen. Hij bouwde de eerste lader gewoon voor zichzelf, maar kreeg er zoveel goede reacties op dat hij besloot de laders ook voor anderen te gaan maken. Inmiddels heeft hij er tien verkocht en is de voorraad op, maar Robert laat weten dat er nieuwe laders op komst zijn. Ook kun je je oude geliefde camera vanaf nu naar Roberto opsturen, dan maakt hij er iets moois van.


De tot lader omgebouwde Pentax

Schoonheid

Het binnenste van de camera's gaat er helemaal uit, om vervolgens plaats te maken voor de nieuwe apparatuur. Alhoewel, het is natuurlijk gewoon alleen een draad.

Op deze manier eindigen ze niet bij het afval en blijft de schoonheid van de oude camera bewaard, aldus de maker.

Blij verrast

Een echt bedrijf wil hij er (nog) niet van maken, zegt de in Italië geboren (maar al jaren in Amerika wonende) maker Roberto Altieri. Wel is hij blij verrast met alle aandacht voor zijn creaties.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper

afbeelding van Henri

Ik wil niet wijsneuzerig doen, maar die voorste omgebouwde camera is toch echt een Pentax ME Super.......

afbeelding van Henri

On topic;
Wij maakten "vroeger" op deze manier van niet te repareren reflexcamera's asbakken.
Was veel makkelijker: lens eraf, spiegel "demonteren" en klaar was Kees. Wij kregen overigens wel heel veel "Praktica asbakken" in ons assortiment.
Inmiddels ben ik gestopt met roken, dus......

afbeelding van Roen

Goeie tip van die asbak!

afbeelding van Anonymous

Asbak? Lader? Dit is nog veel erger dan weggooien..