Je fotoboek kan 25.000 dollar opleveren

Redactie 666 0
De voorbereidingen voor de derde editie van Photography Book Now, de internationale competitie waarin de meest creatieve en innovatieve fotoboeken worden onderscheiden, zijn in volle gang. Insturen kan nog tot vrijdag 16 juli.

Dat maakte organisator Blurb vandaag bekend. Deelnemers dienen hun creaties via de website van Photography Book Now op te sturen. De competitie is open voor zowel professionele als amateurfotografen, wie allemaal kans maken op de hoofdprijs van 25.000 dollar, mits zij een fotoboek insturen dat in eigen beheer is uitgegeven. En 27,50 euro betalen per inzending. De organisatie hanteert drie categorieën 'Fine Art', 'Editoral' en 'Portfolio'. Commercieel werk valt bijvoorbeeld onder Portfolio, terwijl Fine Art geliefd is bij een grote groep, omdat het boek als middel voor meningsuiting kan worden ingezet.

Beoordeling

De jury van Photography Book Now staat dit jaar onder leiding van gerenommeerd fotograaf en fotoboekdeskundige Darius Himes en bestaat verder uit redacteuren, uitgevers en fotografen. Zij bepalen wie er naast het geldbedrag een exclusieve portfolio-beoordeling door hun zal krijgen. Ook de categorie-winnaars krijgen zo'n beoordeling. Daarnaast wordt het werk van finalisten opgenomen in de collecties van het International Center of Photography in New York, het Annenberg Space for Photography in Los Angeles en het George Eastman House in Rochester.

Hoofdprijs

Vorig jaar zijn maar liefst tweeduizend fotoboeken uit meer dan vijftig verschillende landen ingestuurd voor de competitie. Rafal Milach, een professionele fotograaf uit Warschau, Polen, won de hoofdprijs voor zijn boek 'Black Sea of Concrete': een fotoverhaal over Oekraïne tijdens de winter, met beelden van het ruwe landschap en de onverwoestbare invloed van de Sovjet controle in Oekraïne.

Alle ingezonden boeken voor Photography Book Now 2010 zijn te bekijken en te bestellen via Blurb.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie