Gemakkelijk je gear ordenen met GearEye

Je fotoapparatuur ordenen met GearEye

Fabienne Keijzer 1536 0
Hoe zorg je ervoor dat je de juiste apparatuur bij de hand hebt voor een bepaalde fotoshoot? Met de RFID-tags van GearEye verlies je je fotogear niet uit het oog en kun je alles gemakkelijk ordenen. Opgeruimd staat netjes.

GearEye 

Het komt wel eens voor dat je op een locatie aankomt waar je gaat fotograferen en als je je fototas opent kom je erachter dat je iets mist. Met GearEye is dat verleden tijd. GearEye is een smart management systeem dat speciaal bedoeld is voor professionele fotografen. Door een RFID-sticker op een camera, objectief of wat dan ook te plakken verlies je je spullen niet uit het oog. Met een GearEye, dit is een donge of een smartphonehoesje, in combinatie met een app kun je meteen zien of de inhoud van je tas compleet is. De app scant de sticker en daarna kun je het specifieke item een naam geven, bijvoorbeeld: Canon 50mm f/1.8.

Groeperen van gear 

Het is niet alleen een tool om je gear te beveiligen, met de GearEye kun je ook speciale groepen maken. Zo kun je voor een shoot op locatie een lijst samenstellen met de apparatuur en accessoires die je nodig zal hebben. Mocht er iets missen uit de lijst, dan geeft de app dit aan. De RFID-stickers zijn verkrijgbaar in verschillende maten en passen dus op allerlei soorten apparaten. De tags maken ook geen gebruik van batterijen en gaan daarom net zo lang mee als je gear zelf.

GearEye

GearEye Kickstarter 

GearEye is momenteel bezig met een succesvolle campagne op Kickstarter die nog tot 30 december 2016 loopt. Voor 129 dollar ontvang je een Standard Pack met de GearEye, dongle of smartphonehoesje, met 20 GearTags in verschillende maten, waaronder 5 voor items van metaal (je camera’s en objectieven). Naar verwachting worden de eerste GearEye producten rond juli 2017 verzonden. Kijk voor meer informatie op de website.

Lees ook: Timelapse: de verhuizing van duizenden boeken 

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne