Jasper Léonard doet New York voor nieuw boek

Jasper Léonard doet New York voor nieuw boek

Jasper van Bladel 1872 0
We kennen Jasper Léonard als de fotograaf die Belgische steden portretteert met een tilt-shiftobjectief om zo te komen tot beelden die eerder in een miniatuurwereld genomen lijken te zijn dan in een echte stad. Voor zijn nieuwe boek toog hij naar New York.

Met zijn gekende tilt-shift techniek vormt Jasper Léonard de wereldstad om tot een ware miniatuurstad. Naast tilt-shift lenzen, die door middel van wazige vlakken zorgen voor een bijzonder miniatuur effect, gebruikte de fotograaf ook zelf omgebouwd materiaal om de realiteit op zijn manier om te toveren tot een pittoreske miniatuurscène.

Onvermurwbaar bereikte Jasper Léonard naar goede gewoonte weer alle mogelijke hoge plaatsen om de stad op zijn manier in beeld te brengen. Zo werd er gretig gebruik gemaakt van de vele wolkenkrabbers, bruggen en helikopters, om New York in een iets wat kleiner formaat weer te geven.

Het boek New York Resized van uitgeverij Lannoo is vanaf  deze week verkrijgbaar op de nationale en internationale boekenmarkt. 

België

In 2016 publiceerde Jasper Léonard de eerste twee fotoboeken van de reeks, ‘Antwerp Resized’ en ‘Belgium Resized’. De reeks foto’s van Antwerpen maakte hij in de context van het project stadsfotograaf Antwerpen. Nog tot april 2018 zijn deze beelden, samen met die van andere stadsfotografen, te bezichtigen in het MAS.

 

 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper